Login

Register

Login

Register

Hvalbiff med fløtesaus

Hvalbiff med løk og fløtesausDette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Den er meget god, rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper.

Nok til 4 til 5 personer.

Dette trenger du.

  • 1 kilo hvalbiff av topp kvalitet
  • 3 til 5 store Sjalottløk
  • 3 Tørkede einebær
  • 2 til 3 Teskje med Tyttebær
  • 3 dl kremfløte (kan erstattes med matfløte)
  • Pepper og salt
  • Poteter
  • Grønne hoder og blomkål, eller for eks brokkoli (Gulrot er også godt)

Dette gjør du:

  1. Sett potetene på koking 🙂
  2. Skjær hvalbiffen i skiver på ca 1.5 cm
  3. Ha litt salt og pepper på  begge sider av de skjærte biffene (ikke overdriv)
  4. Stek (bruk godt med smør) hver enkelt skive i ca 2 minutter på hver side
    VIKTIG: Når du steker 4 til 5 skiver så blir det en del kraft. Denne kraften tømmer du i en panne for seg selv. For hver stekerunde, tøm kraften i pannen.
    – De stekte skivene legger du på en varm tallerken. Fortsett til alle skiver er stekt.
  5. Ta stekepannen til side og tøm all kraft tilbake i stekepannen. Tilsett 1 DL vann og rør rundt. Kok opp.
  6. Legg 3 knuste einebær i kraften som nå ligger i stekepannen
  7. Legg sjalottløk (delt på midten) i kraften i pannen
  8. Legg alle skiver av hvalkjøtt i pannen
  9. Tøm over fløten og rør forsiktig
  10. Ha i 2 teskjeer med tyttebær og rør forsiktig

– La det hele småputre i pannen på lav temperatur i ca 10 minutter mens du nynner på en sang. Men pass på temperaturen og ikke glem å røre forsiktig en gang i blant…

Serveres med kokte poteter, gulrot, grønne hoder og tyttebær. Tilsett mer salt og pepper etter behag.

Det er kjempegodt og noe alle får til 🙂

Grønne hoder = De små grønne og runde grønnsakene som vi spiser på Julaften – (Husker ikke navnet… 🙂 )

Legg igjen en kommentar