Dette er en enkel og tradisjonell oppskrift på hvalbiff med fløtesaus. Den er meget god, rask å lage og du behøver ikke noen spesielle kokkekunnskaper.
Nok til 4 til 5 personer.
Dette trenger du.
- 1 kilo hvalbiff av topp kvalitet
- 3 til 5 store Sjalottløk
- 3 Tørkede einebær
- 2 til 3 Teskje med Tyttebær
- 3 dl kremfløte (kan erstattes med matfløte)
- Pepper og salt
- Poteter
- Grønne hoder og blomkål, eller for eks brokkoli (Gulrot er også godt)
Dette gjør du:
- Sett potetene på koking 🙂
- Skjær hvalbiffen i skiver på ca 1.5 cm
- Ha litt salt og pepper på begge sider av de skjærte biffene (ikke overdriv)
- Stek (bruk godt med smør) hver enkelt skive i ca 2 minutter på hver side
VIKTIG: Når du steker 4 til 5 skiver så blir det en del kraft. Denne kraften tømmer du i en panne for seg selv. For hver stekerunde, tøm kraften i pannen.
– De stekte skivene legger du på en varm tallerken. Fortsett til alle skiver er stekt. - Ta stekepannen til side og tøm all kraft tilbake i stekepannen. Tilsett 1 DL vann og rør rundt. Kok opp.
- Legg 3 knuste einebær i kraften som nå ligger i stekepannen
- Legg sjalottløk (delt på midten) i kraften i pannen
- Legg alle skiver av hvalkjøtt i pannen
- Tøm over fløten og rør forsiktig
- Ha i 2 teskjeer med tyttebær og rør forsiktig
– La det hele småputre i pannen på lav temperatur i ca 10 minutter mens du nynner på en sang. Men pass på temperaturen og ikke glem å røre forsiktig en gang i blant…
Serveres med kokte poteter, gulrot, grønne hoder og tyttebær. Tilsett mer salt og pepper etter behag.
Det er kjempegodt og noe alle får til 🙂
Grønne hoder = De små grønne og runde grønnsakene som vi spiser på Julaften – (Husker ikke navnet… 🙂 )