En fargerik og smakfull steinbitrett gratinert med purre og parmesan. Server den med selleripuré og rødvinsaus så har du en skikkelig middag.
Ingredienser
600 g steinbitfilet, uten skinn og bein
2 dl purre
1 dl olivenolje
150 g parmesanost
1 ts salt
1 ts pepper
Selleripuré
300 g sellerirot
1 stk potet
2 ss smør
2 ss matfløte
salt og pepper
Rødvinsaus
100 g gulrot
100 g kålrot
100 g løk
100 g selleri
2 dl rødvin
50 g bjørnebær
5 dl oksekraft
30 g smør, usaltet
2 ss smør
salt og pepper
Tilbehør
potet
Framgangsmåte
- Kjør purre, olivenolje og soyaolje til en jevn puré i foodprosessor eller blender.
- Tilsett revet parmesan, litt etter litt, og smak til med salt og pepper.
- Dryss salt og pepper på fisken og fordel et tykt lag purrepuré over.
- Stek fisken midt i stekeovnen til den er gjennomstekt, men ikke tørr.
Selleripuré
- Skjær selleri og potet i terninger og kok møre i usaltet vann.
- Hell av kokevannet og damp selleri og potet godt.
- Mos grønnsakene, og rør inn smør og matfløte.
- Smak til med salt og pepper.
Rødvinsaus
- Skjær grønnsakene i små terninger og fres i litt smør til de er blanke og myke.
- Tilsett rødvin og bjørnebær, og kok væsken inn til det halve.
- Hell på oksekraft og la sausen koke i 15-20 minutter.
- Sil sausen og jevn med maisenna.
- Smak til med salt og pepper og pisk inn smør i små terninger. Sausen må ikke koke mens smøret piskes inn, da vil den skille seg.
Server fisken med selleripuré og rødvinsaus.